субота, 24 листопада 2018 р.

Упровадження здоров'язбережувальних  технологій 


    Здоров’я дітей - одне з основних джерел щастя, радості і повноцінного життя батьків, вчителів, суспільства в цілому. Для України головною проблемою, яка пов’язана з майбутнім держави, є збереження і зміцнення здоров’я дітей та учнівської молоді. Турботу викликає різке погіршення стану фізичного та розумового розвитку підростаючого покоління, зниження рівня народжуваності й тривалості життя, зростання смертності, особливо дитячої. 
    Тому головним завданням у діяльності педагогічних колективів навчальних закладів на сучасному етапі повинно бути збереження і зміцнення здоров’я дітей, формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у вчителів, учнів та їхніх батьків.
       Мета сучасної школи - підготовка дітей до життя. Кожен учень має отримати під час навчання знання, що знадобляться йому в майбутньому житті. Здійснення означеної мети можливе за умови запровадження технологій здоров’язберігаючої педагогіки. Учитель, володіючи сучасними педагогічними знаннями, при постійній взаємодії з учнями, їхніми батьками, медичними працівниками та шкільними психологами, планує й організовує свою діяльність з урахуванням пріоритетів збереження та зміцнення здоров’я всіх суб’єктів педагогічного процесу. У своїй роботі він звертається до різноманітних педагогічних технологій. Здоров’язберігаюча педагогіка не може бути представлена як конкретна освітня технологія. Разом з тим, поняття "здоров’язберігаючі технології" об’єднує в собі всі напрями діяльності загальноосвітнього закладу з формування, збереження та зміцнення здоров’я учнів.

Урок образотворчого мистецтва.
"Чарівна палітра. Корисні фрукти та овочі - дарунки осені"

Мета уроку: поширити знання про жанр натюрморту; розвивати практичні навички роботи аквареллю; удосконалювати вміння вибудовувати предмети, складати натюрморт, добирати необхідні відтінки; формувати в учнів знання про значення фруктів та овочів, як джерел мікроелементів та вітамінів, розуміння користі овочів, фруктів та  ягід для організму людини; виховувати інтерес до походження різних овочів та фруктів, сприяти дотриманню рекомендацій щодо регулярного вживання овочів, фруктів та ягід, формувати дбайливе ставлення до свого здоров’я.




Немає коментарів:

Дописати коментар