суботу, 16 грудня 2017 р.

Там, де створюється новорічна казка....



Результат пошуку зображень за запитом "новый год клипарт анимация"

         Мета екскурсії: ознайомити дітей із працею склодувів та художників на фабриці ялинкових прикрас; познайомити з процесом виготовлення ялинкових іграшок – від видування і сріблення до авторського розпису; розвивати спостережливість, увагу; виховувати естетичний смак, допитливість, повагу до праці.
Результат пошуку зображень за запитом "новый год анимация"
 На Новий рік ялинка повинна стати найкрасивішим атрибутом свята. Часто діти, а інколи і дорослі, не знають де «народжуються» ялинкові прикраси, тому ми вирішили організувати екскурсію на фабрику ялинкових прикрас у смт. Клавдієво. 12 грудня, адже влітку ялинки не прикрашають, у супроводі  класовода,  діти виїхали зі школи: настрій у всіх був піднесений, по очах  малечі було видно, що вони чекають чогось надзвичайно цікавого.

Розпочав екскурсію екскурсовод фабрики -  хлопчик-ельф, який показавши дітям скляні трубки-заготовки, що мають перетворитись на іграшки, докладно описав процес по стадіях та в цілому. 
Потім пройшли до  «гарячого» цеху, де майстрині-склодуви розігрівали скло на вогні та видували з них майбутні прикраси.  
Результат пошуку зображень за запитом "новый год клипарт анимация"

Далі екскурсія привела учнів у зал, де відбувається сріблення скляних кульок із середини. Співробітник фабрики показав маленьке диво – безбарвний  розчин, налитий у прозору кулю, під дією температури на очах у здивованих дітей зробив кулю дзеркальною. Діти були вражені не тільки хімічною реакцію, але і тим, скільки людської старанної праці потрібно для виготовлення кожного виробу.
 Наступною стала велика світла зала із робочими місцями для художників. В цьому ж приміщенні також була можливість  ознайомитись із демонстраційним стендом асортименту фабрики.

Зацікавили учнів і чудова колекція новорічних прикрас, які привезені з усіх куточків світу; макети зимових містечок в мініатюрі, що привезені із Нідерладів; музична кімната з сніговиками.
Але найбільше дітям сподобалось побувати в ролі справжніх майстрів-художників. Учні були запрошені на майстер-клас по розпису новорічної кульки. Кожен отримав кульку та набір фарб. Слухаючи вказівки майстра щодо розпису, в руках дітей оживав малюнок. Діти були щасливі та задоволені від роботи. Потім кожен забрав на  память свою власну кульку.



На завершення екскурсії нам було запропоновано вибрати і придбати ялинкові прикраси на свій смак. Учні, згадуючи уроки математики, змогли  на практиці «відшліфувати» свої вміння додавати та віднімати, прицінюючись та звіряючись із коштами, що виділили їм батьки на сувеніри. Задоволеними залишились всі – і новими враженнями, і ялинковими іграшками ручної роботи, і святковим настроєм – таким доречним напередодні свята.

                       

                                          

Немає коментарів:

Дописати коментар