вівторок, 18 квітня 2017 р.

Виховний проект "Моя уявна подорож в космос"

     Мета. Вчити дітей творчо мислити, цікаво висловлювати свою думку. Розвивати уяву, розширювати кругозір. Розширити знання учнів про освоєння людьми космосу. Ознайомити дітей з видатними космонавтами. 

Людина завжди прагнула пізнати незвідане. Космос — такий близький і водночас далекий — завжди вабив людей. Що там, на зірках? Наскільки вони далеко? Які за розміром? Як впливають на наше життя? Чи видно з зірок Землю? Яка Земля з космосу? Чи безмежний Всесвіт? І чи самотні ми у Всесвіті? А якщо ще десь є життя, то чи можемо ми спілкуватися? Які вони, жителі інших планет?
На ці та багато інших питань учні 1-Б класу спробували відповісти під час виховної години, присвяченої до Дня авіації та космонавтики. Учні познайомились з видатними космонавтами та авіаконструкторами. Дуже вразила дітей розповідь про першу жінку, яка полетіла у космос - Валентину Терешкову, її оптимізм, мужність та відвагу.  
Хлопці нашого класу представили свої проекти "Моя уявна подорож у космос". Ми були у захваті від чудових макетів космічних кораблів! Хлопчики підготували вірші та розповіді про свої уявні подорожі, фантазували про те, кого і що вони побачать у незвіданій далечині...

Якщо заглянути трошки у майбутнє, то можливо, наші нащадки зможуть долетіти до інших галактик і зробити ще один крок до мрії людства про космос та зірки. Можливо наші нащадки у майбутньому переселяться на Місяць. І знайдуть там живих істот... 




                        

1 коментар: